ТВ21 – 20:21 12/08
За неполн месец минималната плата во земјава ќе биде зголемена од 10.080 на 12 илјади денари. На овој износ чекаат близу 80 илјади граѓани кои досега го земаа законски утврдениот приход. Но, колку платата од 200 евра може да ги задоволи основните …

Сител: Синдикатот очекува од бизнис секторот да ја почитува минималната плата

Стандард: Минимална плата и во Швајцарија – 20 франци на час

Академик: Законот за минимална плата во собраниска процедура

4 поврзани вести »

Source: New feed