Канал5 – 20:19 12/08
Повторно се активираше пожарот кај манастирот Трескавец и според командирот на прилепската Противпожарна единица Станко Колески, состојбата е сериозна. – Се возобнови пожарот кај Трескавец и ситуацијата е многу сериозна.

Локално: Се бараат доброволци за гаснење на пожарот кај Трескавец

Сител: Трескавец под 24 часовен надзор, огнот се шири кон Горно село

Маркукуле: Загрозени жителите во село Крушевица прилепско Мариово: Пожарот на пат да ги проголта првите куќи (ВИДЕО)

73 поврзани вести »

Source: New feed